MVO – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

**Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen**

Bij Algemene Bomendienst Limburg zetten we ons volledig in voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als een erkend Groenkeur Boomverzorgingsbedrijf hebben we ons verplicht om de hoogste normen op het gebied van boomverzorging te handhaven, met respect voor de natuur en de gemeenschap. Hier zijn enkele kernpunten die onze toewijding aan duurzaamheid en MVO weerspiegelen:

  • **1. Ecologische Duurzaamheid**
  • Onze praktijken zijn gericht op het behoud van de natuurlijke schoonheid en gezondheid van bomen. We gebruiken geavanceerde technieken om boomgezondheid te behouden en boomziekten te voorkomen, met minimale schade aan het milieu.
  • **2. Energie-efficiëntie**
  • Algemene Bomendienst Limburg heeft geïnvesteerd in een modern en energiezuinig wagenpark. We minimaliseren onze ecologische voetafdruk door gebruik te maken van elektrische voertuigen en carpoolen voor woon-werkverkeer.
  • **3. Hergebruik en Recycling**
  • We nemen deel aan recyclingprogramma’s om groenafval te verwerken en herbruikbare materialen een tweede leven te geven. Door slim gebruik te maken van herbruikbare middelen verminderen we onze impact op natuurlijke hulpbronnen.
  • **4. Accu-aangedreven Apparatuur**
  • Onze boomverzorgers maken gebruik van accu-aangedreven kettingzagen en andere elektrische gereedschappen. Hiermee verminderen we niet alleen de geluidsoverlast, maar ook de uitstoot van schadelijke gassen.
  • **5. Betrokkenheid bij de Gemeenschap**

We zijn er trots op actief deel uit te maken van de Limburgse gemeenschap. We sponsoren lokale milieuprojecten en ondersteunen educatieve initiatieven om bewustzijn te creëren over het belang van boombehoud en duurzaamheid.

  • **6. Opleiding en Veiligheid**

Ons team van boomverzorgingsexperts wordt regelmatig bijgeschoold om ervoor te zorgen dat ze up-to-date zijn met de nieuwste boomverzorgingstechnieken en veiligheidsnormen. Dit garandeert niet alleen hun veiligheid, maar ook de kwaliteit van ons werk.

Moderne boomverzorging

Bij Algemene Bomendienst Limburg werken we uitsluitend met gecertificeerd personeel en maken we gebruik van de modernste technieken & machines.

Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Gecertificeerde Treeworkers

Onze specialisten werken aan levende organismen en verlengen bij kundig handelen de levensfase van de bomen aanzienlijk en creëren kapitaal. Wij werken alleen met Europees gecertificeerde Treeworkers.

Uitgebreide diensten

Bomen vervullen in het stedelijk gebied vele functies en leveren bij een juiste toepassing enorme kostenbesparingen. Door de levensduur van bomen te verlengen kunnen deze functies van de tot volwas gekomen bomen optimaal benut worden.

Moderne technieken

Met name de directe implementatie van de wetenschap van gerenommeerde onderzoekers naar de praktijk maakt dat Algemene Bomendienst Limburg toonaangevend en trendsetter is geworden in de regio.