Diensten

Taxaties

Bomen maken onze steden en dorpen leefbaar en vertegenwoordigen mede om die reden een grote waarde. De waarde van bomen kan door middel van een taxatie worden uitgedrukt in een geldbedrag. De hoogte van de monetaire boomwaarde wordt berekend op basis van de kosten die gemaakt moeten worden om de betrokken boom op dezelfde locatie te vervangen. Bij grote en oudere bomen zal de waarde bestaan uit de kosten van het herplanten van een boom, plus de kosten van beheer en onderhoud tot de betreffende boom op gelijkwaardige wijze de functie vervult van de oude boom.

Algemene Bomendienst Limburg is in staat om vast te stellen hoeveel uw boom waard was, zodat u een reële schadeclaim kunt indienen bij de veroorzaker.

De taxateur kan u ook helpen om schade aan bomen te voorkomen, door vóór de uitvoering van bepaalde werkzaamheden de waarde van bomen vast te leggen in een taxatierapport. Op die manier is voor alle betrokken partijen duidelijk welke waarde de boom vertegenwoordigd. Algemene Bomendienst Limburg is tevens aangesloten bij VRT (Verenigd Register van Taxateurs)  en NVTB (Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen).